Laten we eens kennismaken met nieuwe Sprinc partner Ampliar! We gingen in gesprek met Charles van Teeseling (directeur) en Margo van Dijk (regiomanager Brabant-Limburg).
Het ontstaan van Ampliar
Charles is 25 jaar geleden overgestapt van de gezondheidszorg naar BV AanBouw (sinds 2013 Ampliar Uitzendbureau BV), waar voor diverse bouwprojecten in Rotterdam mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werden ingezet. Toen meer dan de helft van de uitzendkrachten een vaste baan overhield aan hun tijdelijke uitzendklus, bleek er meer te halen. Daaruit ontstond in samenspraak met de gemeente Rotterdam de 5%-regeling. De succesformule bleek ook op meerdere plekken in Nederland te werken en dit resulteerde later in het huidige Social Return (SROI) beleid; een wetgeving voor alle aanbestedingen in Nederland waarbij de overheid betrokken is. Inmiddels werkt Ampliar op Social Return gebied met alle niveaus, van laaggeschoold tot universitair.
Meer informatie over Ampliar lees je hier.
Omschrijf Ampliar in vijf woorden:
“Een landelijk sociaal opererend uitzendbureau.”
Waarom zijn jullie lid geworden van het Sprinc netwerk?
Voor de ondertunneling van de A2 in Maastricht is Ampliar afgezakt naar het zuiden. Met de komst van een kantoor in Maastricht, vestigde Ampliar zich definitief in deze regio en konden er meer samenwerkingen gezocht worden. Zo zijn ze later ook betrokken geweest bij de aanleg van de buitenring Parkstad. Margo vertelt: “Er gebeurt veel op het gebied van bouw en infrastructuur in Parkstad, dus voor ons een hele interessante regio om onze expertise en dienstverlening op het gebied van Social Return te delen.”
Wat hopen jullie dat het Sprinc netwerk jullie brengt?
Charles vertelt: “We willen graag ons netwerk in de regio Parkstad uitbreiden. We gaan graag met andere ondernemers in gesprek, zodat we zoveel mogelijk mensen een kans kunnen geven op de arbeidsmarkt.”
Wat is jullie eigen drijfveer om voor de doelgroep, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, te werken?
Charles vertelt: “Ik heb al een verleden in de medische wereld (psychiatrie en psychogeriatrie) en heb gezien dat deze mensen soms dagbesteding kregen, terwijl ze veel meer in zich hadden. Ik wilde graag wat voor ze doen en toen ik 40 was besloot ik er voor te gaan. Inmiddels 25 jaar later, werk ik nog steeds in dit vakgebied en kan ik zeggen dat ik het nog steeds leuk vind om te doen!”
Margo beschikt over wat ze noemen: “Een sociaal hart”. Tijdens haar hele carrière heeft de mens & loopbaan als centraal thema gefungeerd, onder andere als re-integratiecoach bij WOZL/ ISD BOL. Met name mensen die een extra steuntje nodig hebben, helpt ze graag op weg. Ze zegt zelf: “Dat is iets wat in je zit. Bij Ampliar hoor ik helemaal thuis, omdat ik achter de manier van werken sta. We werken mensgericht, gaan uit van kleine projecten waarbij het individu voorop staat. Iedereen kan werken, mits hij/zij een kans én een maatgerichte aanpak krijgt. Ik geloof daar echt in!”
Wat is jouw manier van afschakelen na het werk?
“Bourgondisch leven”, zegt Charles met volle overtuiging. “Ik ben gek op koken, skiën, ergens lekker eten en een borrel drinken. Gewoon genieten van je leven, naast het werk”. Margo sluit zich hierbij aan: “Maar daar hoort ook nog sporten bij voor de conditie, en af en toe in de tuin werken”.